פיתוח עסקי בינלאומי – אודות השוק היפני

כמדינה מוטת ייצוא, אנו מבינים כי פיתוח עסקי לשווקים ברחבי העולם הנו הגורם החיוני ביותר להתפתחות עסקית, לכן אנו מעמידים צוות פיתוח עסקי מנוסה הפועל בשיתוף עם משרדי בייקר טילי ביפן שיסייע לפתח או לשפר את הפעילויות במדינות היעד.

בייקר טילי מסייעת בתהליך החדירה לשוק באופן סדור – מגיבוש האסטרטגיה והתכנית האסטרטגית ועד להטמעה, אימפלמנטציה הכוללת חיבור למפיצים רלוונטיים בשוק המטרה, בהמלצה על מבנה המס המיטבי שיתמוך בפעילות זו ועוד…

:קצת על השוק היפני
כבר 6 שנים שכלכלת יפן נמצאת בצמיחה מתמדת. היא צלחה את משבר אסון הטבע שפקד אותה בשנת 2011 והתמצבה מחדש ככלכלה הרביעית בחוזקה בעולם!
בשנת 2012 גיבש הממשל היפני תוכנית אסטרטגית ארוכת טווח לצמיחה מחודשת של המדינה וליישומה הקפדני מיוחסת בין השאר ההצלחה של כלכלתה. התוכנית כוללת – שיתוף פעולה בין התעשיות הממשלתיות, פתרון לחוק "עבודה לכל החיים" הנהוג ביפן (המכונה תפיסת ה'איקיגאי'), המשך מיקוד בפיתוח וייצור של טכנולוגיה ברמה גבוהה, הקצאת ביטחון קטנה (מעט פחות מ -1% מהתמ"ג), התמודדות עם הירידה באחוזי הילודה והזדקנות האוכלוסיה.
ביפן חיים 127 מיליון אזרחים ותמ"ג של 42,800 דולר לנפש (ישראל עומדת כיום ב-36,300 דולר).
אופי התפלגות התעשייה: מגזר השירותים (69%) והתעשייה (29%) מהווים את הרב המוחלט של הפעילות הכלכלית היפנית, בעוד מגזר החקלאות מהווה כ 1% בלבד מהפעילות במדינה.
ב- 2020 האולימפיאדה צפויה להיערך ביפן והאירוע צפוי להוות מנוף צמיחה נוסף לכלכלה.

ההזדמנויות העסקיות הטמונות בכלכלה העצומה והמגוונת הזו הן רבות, בינהן:

טכנולוגיות אבטחה וסייבר:
בשנים האחרונות קיימת התעניינות הולכת וגוברת של גורמים ביפן במדינת ישראל כמרכז חדשנות ויזמות טכנולוגי בדגש על תחומי האבטחה, הסייבר וה- IT
מכשור רפואי:

ביפן, ממוצע ימי האשפוז למטופל הוא הגבוה בעולם ועומד על 20 ימים, לכן ממשלת יפן מנסה לקדם מערכות וציוד רפואי התומכים בטיפול בבית באופן שיסייע לשחרר מטופלים מבית החולים מהר יותר. בנוסף, אחוז המבוגרים באוכלוסייה היפנית הולך וגדל ומהווה כ 25% מהאוכלוסייה.

חקלאות:
ממשלת יפן שמה לעצמה מטרה לביצוע מהפכה טכנולוגית בחקלאות על מנת להגדיל את שיעור האספקה העצמית של המזון מ- 20% ל- 50% עד שנת 2020. מדובר בהשקעות של מאות מיליארדי ין (מטבע יפני) בשדרוג ענף החקלאות על ידי הכנסת טכנולוגיות חדישות.
טכנולוגיות לרכב :
כמה מן המותגים הגלובליים הידועים ביותר בעולם שייכים לתעשיית הרכב היפנית – דוגמאת טויוטה, הונדה, ניסן, מיצובישי, סובארו, דייהטסו, מאזדה, לקסוס ועוד. יצרני הרכב היפנים מייבאים חלקים ורכיבים בשיעורים הולכים וגדלים ובנוסף מחפשים להשקיע בטכנולוגיות מתקדמות ובחדשנות בענף הרכב.
ניתן לראות שהתעשייה הישראלית הינה תעשייה משלימה לתעשייה היפנית, בעוד ישראל ידועה במגוון הסטרטאפים והפתרונות הטכנולוגיים שהיא מציעה, יפן ידועה בהיותה מקום מושבם של רוב התאגידים הגדולים בעולם, המתאפיינת במשמעת תאגידית יוצאת דופן ויכולות ייצור מהגבוהות בעולם.
בדומה לכל שוק בעולם – לשוק היפני יש מאפיינים ייחודיים ומכאן גם קשיים בניהול ובניית מערכות יחסים עסקיים מניבים עם הגורמים הרלוונטיים. לכן אנו מזמינים אתכם להתייעץ עמנו ועם המומחים שלנו בשוק היפני, על דרכים בהם נוכל לסייע לכם למקסם את הפוטנציאל הגלום בשוק זה.
כמה המלצות להתנהלות נכונה ביפן מאנשי פיתוח עסקי בינ"ל המתמחים ביפן:
  • בתהליך המשא ומתן, היפנים אינם מנהלים מו"מ על מחיר, מבחינתם המחיר שהוצג הוא המחיר הסופי. במידה ותינתן הנחה משמעותית במהלך המו"מ זה יתפרש כחוסר אמון.
  • לוח זמנים – אצל היפנים תכנון הלו"ז הוא למספר חודשים קדימה. אם אתם מעוניינים לתכנן פגישה או כנס יש לתאם לפחות 3-4 חודשים מראש.
  • שינויים במוצר, אפילו מינוריים כמו החלפת צבעים במוצר ללא הודעה מראש, יכולים לגרום לנזק ואף לביטול ההתקשרות עמכם.
  • שימו לב גם לפרטים הקטנים – לדוגמא: כאשר מגיע משלוח בקרטון והקרטון הוא מקומט ומאובק- הדבר נתפס כמעיד על נחיתות המוצר או איכות השולח.
  • אם במוצר שלכם נדרש לקבל אישור רגולטורי, יפן מתאפיינת ברגולציה מחמירה ותקני איכות ובטיחות קפדניים ביותר. משך הזמן לקבלת אישורים רגולטורים ארוך מהמקובל במערב ועל מנת לעמוד בדרישות הרגולטוריות דורשת שיתוף פעולה מלא עם הנציג היפני ועם הרשויות.
לכן חשוב להערך מראש להתנהלות מול השוק היפני, ולחבור ליועצים ואנשי מקצוע שיוכלו לסייע לכם בהתנהלות השוטפת ולתכנון קדימה.

יובהר כי כל האמור במאמר זה הינו בגדר מסירת מידע כללי ואין לראות במידע זה משום חוות דעת או כל תחליף לייעוץ מקצועי.

לחצו כאן לפרטים
Join Us Now


Baker Tilly

Share This